martes, 28 de abril de 2009

Lentellas viuvas

As lentellas aportan ferro
E veñen ben para o organismo

Sen calcio, potasio, fósfero e ferro
Non se poderia seguir vivindo.

Ingredientes:
500 grs lentellas,1 vaso de aceite de oliva, 1 cebola, 6 dentes de allo, 6 culleradas de tomate frito, 100 grs. de graxa de galiña, agua, sal.


Elaboración:
Poñer as lentellas a remollo como mínimo catro horas. Despois ponse ao lume un recipiente con pouca auga, seis dentes de allo, sal, e graxa de galiña. En canto empece a ferver engadímoslle as lentellas deixándoas ferver a lume lento. Mentras ponse unha tixola ao lume para facer o rostrido, botándolle un vaso de aceite de oliva e engadíndolle unha cebola moi picadiña. En cando se douren sácase a tixola do lume é engadimos o rostrido no recipiente das lentellas, engadíndolle tamen seis culleradas de salsa de tomate frito. Reméxese a cada paso para que non se pegue. Se necesitara auga bótaselle un chorriño segundo a vaia necesitando e mírase de sal deixándoas a punto encando estean cocidas. Deben estar como cinco minutos en repouso. Quedando listas para servir. Bo proveito.

3 comentarios:

  1. Con este frío que hace solo apetece comer cositas calientes como estas lentejas. Un beso a todas

    ResponderEliminar
  2. Edita, e que tipo de lentexas recomendas,as pequenas ou as grandes?

    ResponderEliminar
  3. dende san sebastian, collendo apuntes pra facermos unha boa pota de lentellas!! un saúdo, e graciñas!
    bicos doutro galego "emigrante"

    ResponderEliminar