martes, 8 de julio de 2008

Filloas

Teñen moito en común
as filloas e o entroido
o entroido e moi alegre
e as filloas saben moito.


Ingredientes:
10 litros de auga fría, 6 ovos, 1 kilo de fariña, sal, touciño e graxa.
Elaboración:
Nun recipiente escáchanse 6 ovos batendo ata que quede todo ben desfeito. Engádese a auga e o sal remexendo ata que quede todo mesturado. Engádese tamen a fariña pouco a pouco para que non se embole, quedando un líquido fino. Ponse o filloeiro en marcha e nunha cunca bótase a graxa de porco sen sal. Córtase un cacho de touciño tamen de porco, espétase nun tenedor, úntase na graxa e pásase polo filloeiro antes de botar o amoado. Unha vez feito iso bótase o amoado deixando estar o tempo que lle faga falta. Cando a filloa empece a desprenderse vírase deixándoa quedar moi pouquiño tempo e quítase para un prato, volvendo a untar con graxa e touciño o filloeiro antes de botar o amoado e así sucesivamente.
Bo proveito, e se queredes máis información sobre as filloas podedes ir a este enlace http://gl.wikipedia.org/wiki/Filloa na wikipedia galega.

1 comentario:

  1. Ola, chámome Laura noraboa polo blog. Podiades poñer algún recheo para as filloas, ou algún consello para acompañalas?
    gracias.

    ResponderEliminar