lunes, 1 de septiembre de 2008

Langostinos encebolados.


Langostinos encebolados
que comidiña mais boa
que lles faga bo proveito
a todo aquel que os coma.


Ingredientes:
1 kilo de langostinos, 3 cebolas, 1 vaso de aceite de oliva, sal.


Elaboración:
Lavar os langostinos lixeiramente en auga fría, que xa estarán desconxelados, deixandoos a escorrer. Planamos as cebolas e córtanse ao largo moi finas.Collemos un recipiente e botamos un vaso de aceite engadindo alí as cebolas xa cortadas deixándoas ben postas. Engadimos os langostinos e bótaselle a sal necesaria por riba para que eles collan sal (todo esto faise en frío) Poñemos o recipiente a lume normal, en canto empece a ferver ponse a lume lento sin que deixe de ferver. Collendo o recipiente polas asas movendo dun lado a outro para que non se pegue.Tapando o recipiente para que non perda vapor. En canto non se note a cebola sacase do lume deixando en repouso 5 minutos, quedando listo para servir. Bo proveito.

No hay comentarios:

Publicar un comentario