viernes, 5 de septiembre de 2008

FIDEUADA (ao estilo catalán)

Arranxado con ameixas de Carril
mexillóns da roca e xibia negra,
e moitísimo o que sabe a fideuada,
nesta nosa Galiza meiga.


Ingredientes:
1 kilo de fideo groso, 1/2 kilo de xibia negra, 1/2 kilo de ameixas de Carril, 1 kilo de mexillóns, 1 cebola, 6 culleradas de tomate frito, medio vaso de aceite de oliva, auga e sal.

Elaboración:
Lavar ben as ameixas, os mexilóns e a xibia, sacándolle a pel a esta última e cortándoa en cachos pequenos. Tritúrase a cebola coa axuda da batedora e bótase nun recipiente. Engádese o aceite, a xibia e o sal. Ponse a lume lento para que se refaga pouco a pouco. Pasados 10 minutos engádaselle a salsa de tomate e remésexe para que non se pegue durante 5 mínutos máis. Pasado ese tempo engadimos un caldo de pescado ou auga, (sempre o dobre de líquido que de pasta). En canto empece a ferver engadimos o fideo que sera gordo, (por exemplo Nº4.) e que ferva durante 6 minutos. Reméxese e mírase de sal. Sen deixar de ferver engadímoslle as ameixas e os mexillóns, deixándoos ferver durante 4 minutos máis. Pasado ese tempo sácase do lume deixando en repouso 10 minutos. Quedando listo para servir. Bo proveito.

1 comentario:

  1. O tiramisu é un dos meus postres favoritos, gracias por subir a receita. Vou tomar nota e fareina en canto poida

    ResponderEliminar