lunes, 2 de noviembre de 2009

Gratin de macarrons con xamón


Os macarróns son moi bos

En proteínas e enerxía
Por iso llos recomendan
A todos os deportitas.

Ingredientes:
250 grs de macarróns cortados, 3/4 l de auga, unha culleradiña de sal, 1 cullerada de aceite de oliva, 300 grs de xamón de york en un cacho, 3 ovos, 3/8 l de leite ou nata, sal, pementea, noz moscada, 20 grs de manteiga, 1 cullerada de queixo relado.

Elaboración:
Ponse ao lume un recipiente con auga. Cando está a piques de ferver engadímoslle os macarróns, sal, e aceite, remexendo ben para que non se peguen. Baixase o lume ao mínimo e tápase parcialmente uns minutos para que non desborde. Despoís, tápanse e deixanse cocer durante 10 minutos. Logo pásanse os macarrons por un coador, deixandoos escorrer ben. Córtase o xamón en tacos e, nunha bandexa fonda, vanse colocando en tapas alternadas cos macarrons. Bántense os ovos co a leite, condiméntanse e esténdenselle porriba. Cúbrese todo con copos de manteiga e espolvoréase con queixo relado. Métese ó forno para que se gratine, a lume lento, durante 45 minutos, ata que os ovos se cuaxen e se forme unha superficie dourada e cruxente. O complemento adecuado sería unha salsa de tomate. En vez de xamón de york pódese empregar xamón serrano, ou carne sobrante dun asado. Desexándolle bo proveito.

No hay comentarios:

Publicar un comentario