E veñen ben para o organismo
Sen calcio, potasio, fósfero e ferro
Non se poderia seguir vivindo.
Ingredientes:
Elaboración:
Poñer as lentellas a remollo como mínimo catro horas. Despois ponse ao lume un recipiente con pouca auga, seis dentes de allo, sal, e graxa de galiña. En canto empece a ferver engadímoslle as lentellas deixándoas ferver a lume lento. Mentras ponse unha tixola ao lume para facer o rostrido, botándolle un vaso de aceite de oliva e engadíndolle unha cebola moi picadiña. En cando se douren sácase a tixola do lume é engadimos o rostrido no recipiente das lentellas, engadíndolle tamen seis culleradas de salsa de tomate frito. Reméxese a cada paso para que non se pegue. Se necesitara auga bótaselle un chorriño segundo a vaia necesitando e mírase de sal deixándoas a punto encando estean cocidas. Deben estar como cinco minutos en repouso. Quedando listas para servir. Bo proveito.
Con este frío que hace solo apetece comer cositas calientes como estas lentejas. Un beso a todas
ResponderEliminarEdita, e que tipo de lentexas recomendas,as pequenas ou as grandes?
ResponderEliminardende san sebastian, collendo apuntes pra facermos unha boa pota de lentellas!! un saúdo, e graciñas!
ResponderEliminarbicos doutro galego "emigrante"