das nosas rías galegas
pois por moito que se busquen
non se encontran coma elas.
Igredientes:
12 vieiras galegas, 300grs de beicon, 2 cebolas, aceite de oliva, pirixel, pan relado, pemento doce e sal.
Elaboración:
12 vieiras ben lavadiñas e mentras escorren córtase o beicon en cachiños moi miudiños en cadrados de tamaño dunha lentella e faise o mesmo coa cebola. Ponse unha tixola ao lume con suficiente aceite de oliva engadindo a cebola e o beicon e remexendo para que non se queime. Mírase de sal por si non lle chega o que solta o beicon e unha vez xa frito deixase enfriar un pouco e bótaselle o pemento doce e un pouquiño de azafrán e máis o perixel moi picadiño remexendo por todo. Póñense as vieiras nun recipiente botándolle un casi nada de sal, e con unha culler baiselle botando a zaragallada .Finalmente botamos un pouco de pan relado e un pouco de perixel picadiño por riba poñéndoas ao forno a unha temperatura de 190grs durante 10 a 15 minutos olleándoas a cada paso para que non se queimen, espero que lles guste son de un padal exquisito. Bo proveito.
12 vieiras ben lavadiñas e mentras escorren córtase o beicon en cachiños moi miudiños en cadrados de tamaño dunha lentella e faise o mesmo coa cebola. Ponse unha tixola ao lume con suficiente aceite de oliva engadindo a cebola e o beicon e remexendo para que non se queime. Mírase de sal por si non lle chega o que solta o beicon e unha vez xa frito deixase enfriar un pouco e bótaselle o pemento doce e un pouquiño de azafrán e máis o perixel moi picadiño remexendo por todo. Póñense as vieiras nun recipiente botándolle un casi nada de sal, e con unha culler baiselle botando a zaragallada .Finalmente botamos un pouco de pan relado e un pouco de perixel picadiño por riba poñéndoas ao forno a unha temperatura de 190grs durante 10 a 15 minutos olleándoas a cada paso para que non se queimen, espero que lles guste son de un padal exquisito. Bo proveito.
Todas as vosas receitas teñen moi boa pinta, gracias por compartilas con todos.
ResponderEliminar