Ingredientes: un litro de leite 10 culleradas de fariña, si é moi forte basta con 9, tres culleradas de manteiga, a tona dun limón, un pouco de canela, tres ovos, azucre e aceite,
Elaboración: no leite frío desfaise a fariña, bótaselle a tona de limón, un pouquiño de canela e a manteiga e deixase cocer uns quince minutos sin deixar de revolver pa que non se pege e non se queime e ao terminar de cocer bótaselle o azucre a gusto de cada quén. Logo que está cocido nunha fonte grande e plana e que este húmeda estendese para que enfríe, sacando a tona de limon. Cando estea frío córtase en cachos cadrados. Desprenderanse ben se está ben cocido. Logo bátense os ovos nun prato fondo e noutro prato ponse a fariña. Ponse uha tixola ao lume con aceite. Cóllense os trozos da leite frita e vanse emvolvendo na fariña e logo nos ovos e bótase na tixola e deixase fritir sen deixar queimar. Se vemos que se nos queiman baixarémoslle un pouco o lume e vanse sacando da tixola e póñense a escorrer nun papel de estraza. Botamos o azucre a gusto, e despois xa se pasan para unha fonte e a servir!
No hay comentarios:
Publicar un comentario